Plăcintă cu branză și spanac

Plăcinte crocante cu o umplutură delicioasă de spanac și feta.

Ingrediente

3 foi fillo de plăcinte

Branză feta

Spanac fiert

1 ou

125 ml de lapte

125 ml de ulei vegetal

2 linguri de apă

1 linguriță de sare

seminte de mac

1 galbenuș de ou

Mod de preparare

Amestecă oul, laptele, uleiul, apa și sarea într-un castron.

Așează o foaie de aluat fillo pe o suprafață curată. Toarnă puțin din amestec și unge cu o perie toată foaia.

Repetă încă de două ori, obținând un total de 3 straturi.

Amestecă brânza feta cu spanacul fiert. Pune feta și spanacul peste foile de aluat.

Rulează de la un capăt la altul pentru a obține un rulou.

Taie ruloul în formă de triunghiuri și asează-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Unge fiecare triunghi cu gălbenuș de ou și presară semințe de mac.

Plăcintele se coc timp de 15 minute, la temperature de 180°C (356°F)

Scoateți tava din cuptor, serviți și savurați!