Plăcintă cu branză și spanac
Ingrediente
3 foi fillo de plăcinte
Branză feta
Spanac fiert
1 ou
125 ml de lapte
125 ml de ulei vegetal
2 linguri de apă
1 linguriță de sare
seminte de mac
1 galbenuș de ou
Mod de preparare
Amestecă oul, laptele, uleiul, apa și sarea într-un castron.
Așează o foaie de aluat fillo pe o suprafață curată. Toarnă puțin din amestec și unge cu o perie toată foaia.
Repetă încă de două ori, obținând un total de 3 straturi.
Amestecă brânza feta cu spanacul fiert. Pune feta și spanacul peste foile de aluat.
Rulează de la un capăt la altul pentru a obține un rulou.
Taie ruloul în formă de triunghiuri și asează-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Unge fiecare triunghi cu gălbenuș de ou și presară semințe de mac.
Plăcintele se coc timp de 15 minute, la temperature de 180°C (356°F)
Scoateți tava din cuptor, serviți și savurați!