Tarta aromata cu branza, stafide si mere

Avem nevoie de:
Pentru aluat:
1/2 cana de ulei, 1/2 cana de apa clocotita; 2 cani de faina; 1/2 lingurita de sare.
Pentru umplutura:
500 gr branza prospata de vaci; 2 oua; o mana de stafide; coaja de la 1/2 lamaie; zahar sau indulcitor dupa gust; 2 mere; un varf de lingurita de sare.
Mod de preparare
Aceasta tarta e bine s-o pregatiti din timp, se serveste rece si se poate taia frumos abia cand se raceste de tot.
Pregatim aluatul:
Toate ingredientele pentru aluat le amestecam intr-un bol,
folosind o lingura, apoi cu mana.
Lasam aluatul timp de 20-30 minute sa se odihneasca si ne ocupam de umplutura.
Intr-un bol combinam branza, ouale si zaharul ( eu l-am inlocuit cu indulcitor natural de stevie ), amestecam pana obtinem o pasta omogena.
Stafidele le hidratam 30-40 minute in apa calda, apoi le scurgem si le adaugam in branza impreuna cu coaja rasa de lamaie, amestecam.
Nu uitam si de un pic de sare.
Intindem aluatul intr-o foaie nu foarte subtire, cam de 0,5 cm si o asezam in tava pentru copt, unsa in prealabil cu ulei.
Marginile foii de aluat nu le taiem, le lasam sa atarne in exteriorul tavii.
Turnam umplutura si o nivelam.
Merele le spalam si le curatam de cotoare, dar nu si de coaja.
Le taiem felii subtiri si le aranjam pe cerc. Apoi presaram o lingura de zahar brun.
Intoarcem marginile de aluat si modelam cu degetele, apoi cu o furculita.
Coacem tarta timp de 40-50 minute la temperatura de 180 grade C, apoi o lasam sa se raceasca in tava.
Cel mai bine ar fi s-o lasati sa stea peste noapte inainte de a o taia.
Pofta mare!