Cartofi copți cu rucola și brânză de capră

O salată gustoasă și savuroasă, perfectă pentru cină.

 

Ingrediente
1,5 kg cartofi 

roșii mici tăiate pe jumătate;

brânză de capră;

sare kosher;

80ml ulei de măsline;

rucola;

8 căței de usturoi necurățați;

 

Ingrediente pentru vinegreta:

2 lingurițe muștar
1 lingură oțet balsamic
100ml ulei de măsline extra virgin

 

Ingrediente pentru salată:

rucola
50g brânză de capră fărâmițată
piper negru proaspăt măcinat

 

Mod de preparare

Preîncălzește cuptorul la 150 grade Celsius. 

 

Într-o tigaie, amestecă cartofii cu cățeii de usturoi, sare după gust și cei 80 ml ulei de măsline. 

 

Pune totul la cuptor până ce cartofii sunt gata. 

 

Într-un bol, amestecă mustarul și oțetul. Încet, adaugă și uleiul de măsline, amestecând încontinuu. 

 

Ca să faci salata, ia cartofii copți și pune-i într-un bol mare. Stropește-i cu vinegreta și amestecă-i bine. Adaugă rucola și amestecă din nou. Mai adaugă vinegreta după gust. 

 

Presară deasupra brânza de capră. Asezonează cu sare și piper, după gust.

 

 

 

Servește salata cât e caldă.