Supă densă din curcan cu linte și quinoa
Ingrediente:
1 kg carne de curcan (+/-);
2 cepe;
un morcov;
2 ardei (sau 3-4 mai mici);
2-3 linguri de orez cu bobul lung;
2-3 linguri linte;
2 linguri quinoa;
o crenguță de cimbrișor uscat;
curcuma;
piper roșu boabe sau negru;
sare de mare.
Mod de preparare
Curcanul îl fierbem ca de obicei pentru ciorbă, cu o ceapă întreagă, o frunză de dafin, sare și câteva boabe de piper (eu am ales roșu). Când este gata carnea,

o scoatem din bulion și îl strecurăm.

Aducem din nou la fierbere zeama de curcan și pregătim crupele. Orezul, lintea și quinoa le spălam fiecare aparte și le punem la fiert în bulion.
Între timp, pregătim legumele. Morcovul îl curățăm, îl tăiem cubulețe și-l punem la fiert împreună cu crupele.

Ungem cu ulei o tigaie și punem la călit o ceapă tăiată subțire și ardeii tăiați cubulețe, le călim până se înmoaie.

Carnea de curcan o scoatem de pe oase și o tăiem sau o rupem felii. Când morcovul și orezul sunt aproape gata, punem în oală legumele călite, carnea și adăugăm o crenguță de cimbrișor uscat.

Condimentăm cu un pic de curcuma, gustăm de sare și lăsam să mai dea în câteva clocote.

După care oprim focul, lăsăm ciorba să se odihnească vreo 10 minute sub capac.

Poftă mare!








