Supă densă din curcan cu linte și quinoa
Avem nevoie:
cam 1 kg carne de curcan; 2 cepe; un morcov; 2 ardei (sau 3-4 mai mici);2-3 linguri de orez cu bobul lung; 2-3 linguri linte; 2 linguri quinoa; o crenguta de cimbrisor uscat; curcuma; piper rosu boabe sau negru; sare de mare.
Mod de preparare
Curcanul il fierbem ca de obicei pentru supa, cu o ceapa intreaga, o frunza de dafin, sare si cateva boabe de piper (eu am ales rosu). Cand este gata carnea, o scoatem din bulion si
il strecuram.
Aducem din nou la fierbere zeama de curcan si pregatim crupele. Orezul, lintea si quinoa le spalam fiecare aparte si le punem la fiert in bulion.
Intre timp, pregatim legumele. Morcovul il curatam, il taiem cubulete si-l punem la fiert impreuna cu crupele.
Ungem cu ulei o tigaie si punem la calit o ceapa taiata subtire si ardeii taiati cubulete, le calim pana se inmoaie.
Carnea de curcan o scoatem de pe oase si o taiem sau o rupem fisii. Cand morcovul si orezul sunt aproape gata, punem in oala legumele calite, carnea si adaugam o crenguta de cimbrisor uscat.
Condimentam cu un pic de curcuma, gustam de sare si lasam sa mai dea in cateva clocote.
Dupa care oprim focul, lasam supa sa se odihneasca vreo 10 minute sub capac.
Si gata!