Lasagna cu spanac si sos de ciuperci
Ingrediente
9 foi de lasagna
300 g spanac proaspat sau congelat, tocat marunt
3 cesti branza mozzarella, rupta bucati
3/4 ceasca parmezan proaspat ras
frunze de patrunjel proaspat
Pentru sos
1/4 ceasca unt
2 catei de usturoi, tocati marunt
ciuperci proaspete, taiate in felii subtiri
1 ceapa, taiata cubulete
1/4 ceasca faina
3 cani de lapte, la temperatura camerei
1 lingurita busuioc uscat
1/2 lingurita oregano uscat
varf de cutit de nucsoara
sare si piper negru proaspat macinat, dupa gust
Mod de preparare
Preincalziti cuptorul la 180 grade C.
Pentru a face sosul, se topeste untul intr-o cratita la foc mediu. Se adauga usturoiul, ciupercile si ceapa. Gatiti, amestecand continuu, pana cand se inmoaie, aproximativ 3-4 minute. Se adauga faina si se rumeneste usor, aproximativ 1 minut.
Apoi se toarna treptat laptele, si se fierbe, amestecand continuu, pana sosul devine usor ingrosat, aproximativ 2-3 minute. Se condimenteaza cu busuioc, oregano, nucsoara, sare si piper.
Intr-o oala mare cu apa clocotita si sare se fierb foile de lasagna, conform instructiunilor de pe pachet.
Pe fundul unui vas de copt se intinde un strat de sos de ciuperci, deasupra se aranjeaza 3 foi de lasagna, ½ din branza ricotta,
1/2 din spanac,
branza mozzarella si 1/4 ceasca parmezan.
Repetati inca de doua ori straturile.
Lasagna se coace in cuptor timp de 35-45 minute sau pana e rumena deasupra.
Se lasa sa se raceasca 15 minute.
Pofta buna!