Quiche cu branza si dovlecel

Marcela
imaginea utilizatorului Marcela
In familia mea quiche-ul e foarte popular in perioada rece a anului si-l servim ca aperitiv sau fel principal alaturi de o salata.

 

Avem nevoie de:

Pentru aluat: 100 gr unt; 2 pahare faina; 1/2 pahar chefir; 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu (stins in otet de mere); 1/2 lingurita sare.

 

Pentru umplutura: un dovlecel mic (sau jumatate din unul mai mare); 200 gr branza de vaci; 4 oua; 8 linguri smantana, frisca sau chefir; sare; fulgi de paprika; busuioc uscat.

 

Mod de preparare

Aluatul il prepar dupa doua retete. Cea clasica (voi posta numaidecat un quiche dupa reteta clasica, care iese mai crocant) si reteta de azi cu un aluat fin si mai pufos.

Untul rece taiat cuburi il frecam cu faina pana obtinem o textura faramicioasa.

 

 

Adaugam chefirul, bicarbonatul de sodiu, sarea si framantam un aluat moale.

 

 

Il inveliti in folie alimentara sau il puneti intr-un vas cu capac (cum am facut eu) si-l lasati in frigider 20-30 minute.

 

 

Dupa care ungeti suprafata de lucru cu ulei, la fel si mainile, si intindeti o foaie de diametrul formei in care vreti sa coaceti quiche-ul.

 

 

Asezati aluatul in tava, presand usor cu degetele si taiem surplusul de pe margini. Imboldim aluatul cu o furculita si-l dam la cuptorul incins la 180 grade C, pentru 10 minute.

 


 

In timpul petrecut in cuptor aluatul formeaza o crusta fina, dar nu se rumeneste. Asa ca nu-l tineti mai mult.

Deasupra asezam dovlecelul taiat fasii subtiri cu ajutorul unui cutit de curatat legumele.

 

 

Apoi branza de vaci si saram.

 

 

Batem ouale cu chefirul (sau smantana) si condimentele,

 

 

 le turnam deasupra.

 

 

Il coacem 20-30 minute la 200 grade C,

 

 

pana se rumeneste frumos!

 

 

Pofta mare de la Marcela!