Rulouri de lasagna cu ricotta si spanac
Ingrediente
8 foi de lasagna
2 cani de mozzarella data prin razatoare ( 1/2 cana pentru umplutura, restul pentru topping )
Pentru umplutura
500 g branza ricotta
300 g spanac, tocat
1 ou
patrunjel, tocat fin
sare si piper, dupa gust
Pentru sos
5 rosii proaspete, tocate marunt
1/3 cana ceapa, tocata fin
3 cateti de usturoi, tocati marunt
3-4 linguri pasta de tomate
busuioc proaspat, tocat ( sau 2 lingurite uscat )
ulei de masline
Mod de preparare
Cum se prepara sosul:
Se incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie la foc mediu. Se adauga ceapa si se gateste pana cand se inmoaie, aproximativ 3 minute. Apoi, se pune usturoiul, se caleste aproximativ 30 de secunde si se adauga rosiile, pasta de tomate si busuiocul. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust. Sosul se lasa sa fiarba timp de aproximativ 10 minute, apoi se retrage de pe foc, se acopera cu capac si se lasa deoparte.
Foile de lasagna se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj. Se fierb in apa usor sarata, se scurg, se lasa sa se raceasca, apoi se aranjeaza pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Pentru umplutura se amesteca ricotta, mozzarella, spanacul, oul si patrunjelul. Se asezoneaza cu sare si piper, dupa gust. Umplutura obtinuta se intinde pe foile de lasagna.
Din foi se formeaza rulouri.
Jumatate din sos se intinde pe fundul unui vas adanc, deasupra se aranjeaza rulourile. Se toarna sosul ramas si se presara cu mozzarella.
Vasul se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor pentru 20-30 de minute, la temperatura de 180 de grade C.