Salată cu legume și dressing de "înghețată de căpșuni"!
Avem nevoie de ( pentru o salata mare ):
3-4 rosii; 2 ardei; 2 fire de telina; o conopida mica; o legatura de spanac; o legatura de ceapa verde;
Pentru dressing:
50 gr cascaval "dor blue", 2 linguri de smantana; 2 lingurite hrean ( rosu ); sare cu plante aromate; o lingura ulei de masline extra virgine.
In aceasta salata "star" este dressing-ul care de fapt este un so, restul sunt decoratiuni de fundal, iar legumele le puteti schimba dupa placul vostru.
Mod de preparare
Pregatim legumele: Conopida o impartim buchetele, ardeiul si telina - felioare, rosiile le taiem felii mari, ceapa o tocam marunt, iar spanacul il puteti rupe cu mainile.
Dressing-ul pe care mi l-am propus sa-l fac este de fapt un sos de cascaval cu mucegai, dar care mi-a venit sa-l inveselesc cu putina culoare - hrean rosu.
Rezultatul a fost uimitor, semana perfect cu o inghetata de capsuni, de aici mi-a venit si denumirea :). Dressing-ul se portiveste nu doar la slatate, dar si la bucate din carne, pentru textura sa fina, dar si gustul picant.
Dressing-ul il obtinem din mixarea cu blenderul a cascavalului cu smantana si hreanul. Ca sa obtinem o crema pufoasa ca o inghetata de capsuni!
Dupa care saram si incorporam o lingura de ulei de masline.
Amestecam legumele si decoram cu frumusetea asta de "crema ca de capsuni"!
Poate sa va para bizara la prima vedere, dar va asigur, toti cei care au servit la noi aceasta salata au ramas impresionati si de aspect, dar si de gust. Si inca ceva, i-am surprins pe toti cu zambetul pe buze, chiar de la prima vedere!
Savurati cu placere o salata usoara si deosebit de fumoasa! Si nu va fie frica sa-i minunati pe cei dragi ;)
Noi am servit salata cu Prepelite in rochite de mustar cu miere!
Pofta buna!