Salată de gulii și rucola garnisită cu sos de prune!

Ingrediente
1/2 gulie
o legatura rucola
o lingurita capere
cateva crutoate
o crenguta busuioc violet
ulei de masline
sare roza, aromata
Pentru sos:
o ceapa mica rosie
4 prune
busuioc uscat
100 ml vin rosu sec
o lingurita de miere
sare
ulei de masline
2 catei de usturoi
Mod de preparare
Intr-o cratita incingem o lingura de ulei de masline si punem ceapa taiata solzisori, si usturoiul tocat marunt.
Taiem prunele cuburi marunte si le punem peste ceapa, cand aceasta devine translucida. Condimentam cu busuioc uscat si sare.
Cand se inmoaie un pic prunele, adaugam vinul si o lingurita de miere.
Fierbem sosul la foc mic, pana scade bine. Il lasam sa se raceasca si ne ocupam de legume.
Curatim gulia si o taiem lamele.
Rucola se spala si se usuca bine.
Pregatiti crutoanele ( cum am explicat in reteta supei de morcovi). Daca ati facut tot ce e scris mai sus, sunteti gata pentru "asamblare".
Pe un platou plat asezam frunzele de rucola, iar deasupra punem lamelele de gulie.
Asezonam cu sare si stropim cu ulei de masline.
Sosul deja racit il mixam un pic cu blenderul, dar nu prea mult,
sa pastreze totusi cateva bucatele de prune si ceapa.
Cu o lingurita decoram salata cu sosul de prune. Sosul ramas il puteti pastra in frigider si serviti cu bucatele din carne, cu care se "impaca" de minune. Presaram caperele si asezam haotic crutoanele.
Ca decor se potriveste perfect o crenguta de busuioc violet!
Pofta mare!!!