Tarta cu capsuni si sufleu de smantana

Marcela
imaginea utilizatorului Marcela
Dragostea mea pentru tarte e veche. Cu timpul am reusit sa mai molipsesc o buna parte din prieteni si rude (inclusiv familia) de patima aceasta dulce a mea. Azi continui cu "contaminarea" si va propun o tarta in fata careia e tare greu de rezistat!

 

Avem nevoie de

 Pentru crusta: 1/2 cana apa clocotita; 1/2 cana ulei; 2 cani faina; 1/4 lingurita sare.

Pentru sufleu: 400 gr smantana lichida; 3 oua; 3 linguri faina; 4-5 linguri de zahar; 1plic zahar vanilat; 2 maini de capsuni mici sau alte pomusoare congelate.

 

Mod de preparare

Precum si alte tipuri, tartele cu sufleuri se prepara cu cel putin 8-10 ore inainte de a fi servite. Asa ca obisnuiesc sa o coc seara, iar Leo este incintat sa o savureze la micul dejun cu lapte cu cacao.

 

Intai pregatim aluatul exact ca in reteta Tarta cu branza, stafide si mere.

 

Apoi pregatim sufleul. Intr-un bol amestecam smantana cu zaharul si zaharul vanilat.

 

 

In altul mixam usor ouale cu faina si un praf de sare.

 

 

Apoi combinam smantana si ouale.

 

 

Dupa ce s-a odihnit aluatul, il mai framantam inca o data. Veti obtine o bila neteda si lucioasa. Intindem o foaie un pic mai mare decat tava in care vrem sa o coacem si o asezam frumos, tapetand marginile.

 

 

Alegem capsunile de cam aceeasi marime si le asezam uniform peste aluat.

 

 

Apoi turnam sufleul.

 

 

Coacem tarta in cuptorul incins la 180 grade C, timp de 45-50 minute. Apoi o lasam sa se raceasca minim cateva ore.

 

 

Pofta buna!