Budincă din pâine „veche”

Marcela
imaginea utilizatorului Marcela
Voi ce faceți cu rămășitele de pâine? Eu am găsit o modalitate absolut superbă de a le folosi. Vă sfătui s-o încercați!

Ingrediente:

Câteva felii de pâine „de ieri”;

10 ouă;

o cană lapte acru, chefir sau lapte;

câteva felii de brânză de oi;

3-4 roșii;

ulei;

sare și condimente după gust.

 

Mod de preparare:

Batem ouăle cu sare și condimente. Eu am ales oregano uscat, amestec de piper în râșniță și fulgi de ardei. Adăugăm laptele acru și mai batem o dată.

 

 

Pâinea o puteți tăia cuburi sau oricum vă place și o punem la înmuiat în ouăle bătute pentru 15 minute.

 

 

După care încorporăm și branza de oi tăiata cuburi sau ruptă cu mâna și roșiile tăiate felii.

 

 

Punem budinca într-o formă pentru copt unsă cu ulei.

 

 

Coacem budinca 20-30 minute la temperatura de 180 grade C.

 

 

După care așezăm felioare de cașcaval deasupra și o mai dăm o dată la cuptor,

 

 

până se topește cașcavalul.

 

 

Servim cu salate și legume verzi!

 

 

Poftă bună de la Marcela!