Supă cremă de morcovi

Marcela
imaginea utilizatorului Marcela
Astăzi vă prezint o supă caldă și cremoasă servită cu crutoane crocante. Se pregătește ușor și este foarte gustoasă, perfectă pentru un prânz cu familia. Noi am savurat-o cu mare plăcere, dovada o găsiți la finalul rețetei :)

 

Ingrediente

4 morcovi mari sau 5-6 mai mici

2 dovlecei tineri

o ceapa

3-4 catei de usturoi

1 lingura ulei de masline

1 lingura de unt (se poate omite daca gatim o mancare de post)

marar si smantana ( optional)

 

Pentru crutoane:

o franzela de ieri

ulei de masline

2-3 catei de usturoi

busuioc uscat, oregano uscat, fulgi de ardei gras si sare

 

Mod de preparare

 

Pregatim legumele: le spalam, curatim de coaja si le taiem mai marunt.

 

 

Intr-o cratita incingem untul cu uleiul de masline si pasam usor ceapa si usturoiul pana devin transparente, dar nu mai mult. Ceapa si nici celelalte legume nu se rumenesc, ca sa nu "murdarim" culoarea supei.

 

 

Condimentam cu sare si piper alb. Cand s-au inmuiat usor legumele, adaugam 1,5-2 litri ( in dependenta cat de usoara sau densa vrei supa) de apa fierbinte si lasam sa fiarba la foc mic, pana e gata morcovul.

 

 

Dupa ce luam supa de pe foc, o strecuram prin sita.

 

 

Legumele le punem in cupa de la blender si le mixam pana obtinem un piureu uniform.

 

 

Piureul de legume se pune inapoi in zeama in care au fiert. Mai dam o data supa in clocot, o condimentam cu nucsoara rasa si o lasam sa se odihneasca. 

 

 

Intre timp, preparam crutoanele:

Pentru crutoane avem nevoie de o paine nu foarte prospata, pe care o taiem cuburi si o uscam in cuptor stropita cu ulei de masline, usturoi pisat si condimente dupa gust.

 

 

Inainte de a servi supa, adaugam sucul unei treimi de lamaie. 

 

 

Supa este gata :)

 

 

Flacaul meu a savurat-o cu maaare placere!

 

 

Pofta buna si savurati cu placere!