Salata de pui cu avocado
Ingrediente
250 g piept de pui fript sau rotisat (poti inlocui cu pulpe dezosate si depielitate)
¼ telina, tocata marunt sau data prin razatoarea mare
1 avocado
2-3 cepe verzi
1 legatura patrunjel
o lamaie
50 g parmezan ras
2-3 linguri maioneza
sare, piper
Cum se prepara salata de pui cu avocado
Curata telina de coaja si indeparteaza primul strat de foi de pe firele de ceapa. Spala apoi toate fructele si legumele foarte bine.
Rade coaja de lamaie si stoarce zeama.
Intr-un castron incapator adauga puiul fript, tocat cubulete. Peste acesta adauga pulpa de avocado, taiata cubulete, telina tocata sau data prin razatoarea mare si ceapa taiata rondele. Amesteca usor apoi adauga patrunjelul tocat dupa preferinte. Adauga apoi parmezanul si maioneza si amesteca usor. La final adauga coaja de la jumatate de lamaie si asezoneaza dupa gust cu zeama de lamaie, sare si piper.
Sfat: Daca nu vrei sa folosesti maioneza, adauga in blender o jumatate de fruct de avocado impreuna cu un galbenus de ou, fiert tare si o lingura de zeama de lamaie. Mixeaza pana obtii o crema fina, pe care sa o folosesti in loc de maioneza.
Cum se serveste salata de pui cu avocado
Serveste salata de pui cu avocado ca atare sau alaturi de crutoane ori o felie de paine prajita.