Salată caldă cu vânată, piept de pui și verdeață
Ingrediente
1 piept de pui
1-2 vinete medii
1/2 lamaie
patrunjel
sos de soia
otet balsamic
sare si piper, dupa gust
Mod de preparare
Vanata se spala si se taie felii lunguiete, se presara cu sare si se lasa timp de 30 minute ca sa transpire :).
Intre timp, preparam pieptul de pui. Se taie felii lunguiete si se asezoneaza cu sare, piper proaspat macinat.
Intr-o tigaie se topeste o felie de unt. Se adauga pieptul de pui si se gateste la foc moderat, timp de 3-4 minute.
Pieptul de pui se scoate de pe foc si se pune intr-un bol.
In aceeasi tigaie se adauga cateva picaturi de ulei si pregatim feliile de vanata, pana se rumenesc. Se scot de pe foc si se lasa pe un prosop de hartie sa se scruga de surplusul de ulei.
Peste pieptul de pui se adauga feliile de vanata, iar deasupra verdeata tocata marunt.
Preparam dressingul:
Intr-un bol se amesteca 1 lingura de sos de soia, o lingurita de otet balsamic, se stoarce sucul unei jumatati de lamai si verdeata tocata marunt. Dressingul obtinut se toarna peste ingredientele din bol. Se amesteca cu grija.
Salata se aranjeaza pe o farfurie de servit si se decoreaza cu cateva lamele fine de ardei.
Salata de vinete cu piept de pui si verdeata se serveste calda.
Savurati cu placere!