Placinta cu mere si gutui

Aroma acesteia imbatabila si gustul savuros te vor cuceri pe loc.

Ingrediente 

Aluat pufos de placinta---->Cum sa faci aluatul de baza pentru placinta

1 kg mere pentru placinta

500 g gutui

1/2 cana zahar

1 lingura suc de lamaie

coaja de la o lamaie

50g unt

un praf de sare

esenta de vanilie

scortisoara

 

Cum se prepara 

Curata fructele de coaja si cotoare, si taie-le in cubulete mici sau da-le prin razatoarea mare. Adauga peste acestea sucul de lamaie, sarea si zaharul.

Intr-o tigaie incapatoare topeste untul si adauga fructele. Caleste-le pana cand zeama lasata se evapora, apoi adauga coaja de lamaie, vanilia si scortisoara. Vanilia si scortisoara se adauga dupa gust, sau se poate renunta la ele. Lasa compozitia sa se raceasca.

Intre timp intinde aluatul si asaza primul strat intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Adauga umplutura si acopera placinta cu un al doilea strat de aluat.

Unge ultima foaie de placinta cu unt si putin lapte, si coace-o timp de 40 de minute la cuptorul incins la 180oC.

Pofta mare!