Placinta cu mere si gutui
Ingrediente
Aluat pufos de placinta---->Cum sa faci aluatul de baza pentru placinta
1 kg mere pentru placinta
500 g gutui
1/2 cana zahar
1 lingura suc de lamaie
coaja de la o lamaie
50g unt
un praf de sare
esenta de vanilie
scortisoara
Cum se prepara
Curata fructele de coaja si cotoare, si taie-le in cubulete mici sau da-le prin razatoarea mare. Adauga peste acestea sucul de lamaie, sarea si zaharul.
Intr-o tigaie incapatoare topeste untul si adauga fructele. Caleste-le pana cand zeama lasata se evapora, apoi adauga coaja de lamaie, vanilia si scortisoara. Vanilia si scortisoara se adauga dupa gust, sau se poate renunta la ele. Lasa compozitia sa se raceasca.
Intre timp intinde aluatul si asaza primul strat intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Adauga umplutura si acopera placinta cu un al doilea strat de aluat.
Unge ultima foaie de placinta cu unt si putin lapte, si coace-o timp de 40 de minute la cuptorul incins la 180oC.
Pofta mare!