Cozonac cu nucă

Pasca, cozonacul și colacii sunt preparate extrem de importante cu ocazia sărbătorii Paștelui și nu trebuie să lipsească de pe masa unui creștin adevărat.

Ingrediente

2 cani de faina

1 cana de lapte

1/2 cana de smantana

250 g unt

30 g drojdie

2 oua

2 cani de zahar

2 cani de miez de nuca

1 sticluta de esenta de rom

coaja rasa de la 2 portocale

 

Mod de preparare

Se amesteca faina cu untul, apoi se adauga drojdia dizolvata in jumatate din cantitatea de lapte, smantana si un ou intreg. Aluatul se framanta bine, apoi se lasa acoperit cam o ora.

 

Se fierbe laptele, pe foc mic, cu zaharul si nucile pisate marunt, pana se ingroasa, dupa care se ia de pe foc si se adauga coaja de portocala si romul.

 

Se intinde aluatul, se acopera cu umplutura, se ruleaza, se pune intr-o forma unsa cu unt si se mai lasa o jumatate de ora la caldura, sa dospeasca.

 

Se unge cu ou batut, se presara cu miez de nuca si se da la cuptor.

 

Pofta buna!