Paste cu creveți si sos pesto

Este gata în maxim 30 de minute și reprezintă o adevărată delicatesă.

Ingrediente

450g paste linguini

11g unt

480 ml smântână lichidă, pentru gătit

½ linguiță piper negru, proaspăt măcinat

240 g parmezan ras

80 g sos pesto

450 g creveți decorticați, mari

Cum se prepară 

Fierbe pastele în apa cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj, până când sunt al dente, apoi scurge-le.

Între timp topește untul într-o tigaie și adaugă smântâna. Asezonează cu sare și piper și lasă să fiarbă timp de 6-8 minute, amestecând constant. Adaugă apoi parmezanul și amestecă bine. Când s-a topit adaugă și sosul pesto și continuă să amesteci până când obții o compoziție omogenă și lipicioasă.

Adaugă și creveții și continuă să gătești totul încă cinci minute. Stinge focul, adaugă pastele și amestecă bine.

Cum se servesc linguini cu creveți și sos pesto

Servește pastele cu creveți și sos pesto, calde, alături de un pahar de vin alb.