Paste cu creveți si sos pesto
Ingrediente
450g paste linguini
11g unt
480 ml smântână lichidă, pentru gătit
½ linguiță piper negru, proaspăt măcinat
240 g parmezan ras
80 g sos pesto
450 g creveți decorticați, mari
Cum se prepară
Fierbe pastele în apa cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj, până când sunt al dente, apoi scurge-le.
Între timp topește untul într-o tigaie și adaugă smântâna. Asezonează cu sare și piper și lasă să fiarbă timp de 6-8 minute, amestecând constant. Adaugă apoi parmezanul și amestecă bine. Când s-a topit adaugă și sosul pesto și continuă să amesteci până când obții o compoziție omogenă și lipicioasă.
Adaugă și creveții și continuă să gătești totul încă cinci minute. Stinge focul, adaugă pastele și amestecă bine.
Cum se servesc linguini cu creveți și sos pesto
Servește pastele cu creveți și sos pesto, calde, alături de un pahar de vin alb.