Friptura de pui cu dovleac
Ingrediente
5 pulpe de pui
1 ceapa
500 g pulpa de dovleac
2 linguri unt
sare
piper boabe
1 boaba ienibahar
2 foi de dafin
1 pahar de vin alb
Cum se prepara
Intr-o oala incapatoare, adauga untul si puiul. Lasa puiul sa se rumeneasca usor pe ambele parti, apoi adauga ceapa tocata marunt, foile de dafin, ienibaharul si piperul boabe. Caleste totul impreuna pana cand ceapa se inmoaie usor, apoi adauga vinul.
Cand incepe sa dea in clocot adauga si dovleacul taiat cubulete, si acopera totul cu apa sau supa de legume. Asezoneaza cu sare dupa gust si lasa totul sa dea in clocot.
Muta apoi cratita in cuptor si coace preparatul pana cand carnea se desface de pe os, iar sosul scade foarte bine.
Cum se serveste friptura de pui cu dovleac
Serveste preparatul cald, alaturi de paine de casa si un pahar de vin alb, demisec.