Friptura de pui cu dovleac

Puiul si dovleacul merg de minune impreuna. Este un preparat aromat dar si sanatos in acelasi timp.

Ingrediente

5 pulpe de pui

1 ceapa

500 g pulpa de dovleac

2 linguri unt

sare

piper boabe

1 boaba ienibahar

2 foi de dafin

1 pahar de vin alb

Cum se prepara 

Intr-o oala incapatoare, adauga untul si puiul. Lasa puiul sa se rumeneasca usor pe ambele parti, apoi adauga ceapa tocata marunt, foile de dafin, ienibaharul si piperul boabe. Caleste totul impreuna pana cand ceapa se inmoaie usor, apoi adauga vinul.

Cand incepe sa dea in clocot adauga si dovleacul taiat cubulete, si acopera totul cu apa sau supa de legume. Asezoneaza cu sare dupa gust si lasa totul sa dea in clocot.

Muta apoi cratita in cuptor si coace preparatul pana cand carnea se desface de pe os, iar sosul scade foarte bine.

Cum se serveste friptura de pui cu dovleac

Serveste preparatul cald, alaturi de paine de casa si un pahar de vin alb, demisec.