Blinele delicioase cu porumb si ardei Jalapeno
Ingrediente
2 oua mari, batute
¼ cana faina
2 linguri de parmezan ras fin
½ lingurita sare cuser
2 cani de boabe de porumb proaspete
1 ceapa, taiata in felii subtiri
½ ardei iute Jalapeno, fara seminte, tocat marunt
2 linguri de ulei vegetal
Pentru servire
Smantana si felii de lime
Mod de preparare
Intr-un procesor de alimente se amesteca ouale, faina, parmezanul si 1/2 lingurita de sare.
Apoi, se adauga porumbul, ceapa, ardeiul iute Jalapeno ( Jalapeno este un ardei iute denumit dupa orasul Jalapa din Mexic, este cel mai popular ardei iute din lume si are o savoare foarte fina). Ingredientele se amesteca de 2-3 ori, pana vei obtine o pasta cremoasa.
Se incalzeste uleiul intr-o tigaie mare la foc mediu. Cu ajutorul unei linguri se toarna aluatul in tigaie, astfel incat sa capete forma unor insulite. Blinele se gatesc pana devin rumene, aproximativ 4 minute pe fiecare parte. Se condimenteaza cu sare si se servesc cu smantana si felii de lime.
Savurati cu placere!