Rulouri de clatite cu branza si somon afumat

Delicatetea cremei de branza si gustul somonului afumat dau naștere unui antreu plin de savoare.

 

Ingrediente

125 g faina
1 ou
150 ml lapte
20 g unt
250 g cremă de branza
200 g somon afumat
1 lingurita cu boia dulce
6 masline
1/2 patrunjel
sare

 

Mod de preparare

Mixam ouale cu laptele, sarea si faina pana ce obtinem un aluat semilichid omogen. Ungem o tigaie antiaderenta cu putin unt si o punem pe foc moderat sa se icinga. Turnam un polonic din aluatul de clatite in tigaia incinsa si coacem cate 2-3 minute pe fiecare parte.
 

Dupa ce clatita s-a rumenit uniform pe ambele par si, o scoatem pe o farfurie plata. Pregatim si celelalte clatite si le lasam sa se raceasca.
 

Intr-un vas, mixam branza amestecata cu boiaua dulce pana ce obtinem o crema fina. Ungem fiecare clatita cu un strat de branza si asezam pe intreaga suprafata a clatitei fileurile de somon afumat. Rulam clatitele, le învelim in folie de aluminiu si le tinem la frigider pentru circa o ora.
 

Taiem rulourile in felii groase de maximum 3 cm, le asezam pe un platou si, daca dorim, le decoram cu felii de masline negre sau verzi.
 

E bine de stiut ● Pentru a obtine clatite pufoase, foloseste ingrediente la temperatura camerei si lasa aluatul sa se odihnească cel putin 30 de minute. ● Daca vrei sa pregatesti clatite ceva mai slabe caloric, poti folosi lapte semidegresat, insa in nici un caz complet lipsit de grasimi, intrucat dispare tocmai consistenta pufoasa a clatitelor.