Quiche cu ciuperci și bacon

Se prepară foarte repede și are consistența unei pizza, însă mult mai sănătoasă. Quiche-ul cu ciuperci și bacon poate fi servit și cu o salată de legume.

 

Ingrediente 

12 patratele din aluat cumparat

10 ml ulei de masline

100 g bacon tocat

100 g ciuperci tocate

1 rosie tocata

patrunjel tocat

2 oua

100 ml lapte

50 g branza rasa

 

Mod de preparare

Unge o tava pentru briose cu putin ulei de masline. Adauga in fiecare forma cate 2 patratele de aluat. 

 

Intr-o tigaie incinge putin ulei de masline. Adauga ciupercile si baconul. Caleste timp de 10 minute, amestecand continuu.

 

Transfera apoi intr-un bol. Lasa sa se raceasca.

 

Cand s-a racit, adauga rosia si patrunjelul. In alt bol amesteca laptele cu ouale. Umple apoi formele cu compozitia de bacon. Deasupra toarna amestecul de lapte si oua. 

 

Presara branza. Da tava la cuptorul incins pentru 20 de minute. 

 

Inainte de a servi lasa sa se raceasca cateva minute.

 

Pofta buna!