Clătite americane – rețeta pas cu pas

Clătitele americane sunt delicioase în combinație cu fructe, dulceața, sirop, nutella sau frișcă.

Clatitele americane sunt mai groase si pufoase comparativ cu cele clasice, subtirele, cu care ne-am obisnuit noi. Si se fac foarte simplu.

 

Ingrediente

30 g unt topit

130 g faina

2 linguri zahar

1 lingurita cu varf de praf de copt

240 ml lapte

1 ou 

un varf de sare

ulei 

 

Mod de preparare
1. Amesteca intr-un castron faina, zaharul, sarea si praful de copt.

2. Intr-un alt vas amesteca untul topit (sa nu fie fierbinte) cu laptele si oul. Dupa ce pui oul bate putin cu telul compozitia pentru a se omogeniza bine.

3. Toarna ingredientele uscate (amestecul cu faina) peste cele lichide si amesteca-le putin sa se omogenizeze, nu amesteca prea mult.

4. Incinge bine tigaia nonaderenta pentru clatite si unge-o cu putin ulei (pentru o ungere fina foloseste o pensula de gatit inmuiata in ulei).

Pentru o clatita toarna 2-3 linguri de aluat (sau poti folosi un polonic mic) fara a intinde aluatul pe toata suprafata tigaii ca la clatitele clasice. Poti folosi spatele lingurii pentru a aseza/intinde putin aluatul, sa capete o forma rotunda.

Prajeste clatita pana cand suprafata ei incepe sa faca bule, iar cateva s-au spart. Intoarce-o apoi cu atentie cu o spatula subtire, las-o si pe aceasta parte pana cand se rumeneste. Ambele parti trebuie sa fie putin rumenite.

Pastreaza clatitele intr-un vas acoperit cu folie de aluminiu pana termini compozitia, pentru a se mentine calde.

Serveste-le calde, cu topping-urile dorite.