Clătite americane – rețeta pas cu pas
Clatitele americane sunt mai groase si pufoase comparativ cu cele clasice, subtirele, cu care ne-am obisnuit noi. Si se fac foarte simplu.
Ingrediente
30 g unt topit
130 g faina
2 linguri zahar
1 lingurita cu varf de praf de copt
240 ml lapte
1 ou
un varf de sare
ulei
Mod de preparare
1. Amesteca intr-un castron faina, zaharul, sarea si praful de copt.
2. Intr-un alt vas amesteca untul topit (sa nu fie fierbinte) cu laptele si oul. Dupa ce pui oul bate putin cu telul compozitia pentru a se omogeniza bine.
3. Toarna ingredientele uscate (amestecul cu faina) peste cele lichide si amesteca-le putin sa se omogenizeze, nu amesteca prea mult.
4. Incinge bine tigaia nonaderenta pentru clatite si unge-o cu putin ulei (pentru o ungere fina foloseste o pensula de gatit inmuiata in ulei).
Pentru o clatita toarna 2-3 linguri de aluat (sau poti folosi un polonic mic) fara a intinde aluatul pe toata suprafata tigaii ca la clatitele clasice. Poti folosi spatele lingurii pentru a aseza/intinde putin aluatul, sa capete o forma rotunda.
Prajeste clatita pana cand suprafata ei incepe sa faca bule, iar cateva s-au spart. Intoarce-o apoi cu atentie cu o spatula subtire, las-o si pe aceasta parte pana cand se rumeneste. Ambele parti trebuie sa fie putin rumenite.
Pastreaza clatitele intr-un vas acoperit cu folie de aluminiu pana termini compozitia, pentru a se mentine calde.
Serveste-le calde, cu topping-urile dorite.