Salată cu avocado, pancetta și sos de nectarine
Ingrediente
2 maini de verdeata de vara
2 maini de rucola
8 felii de pancetta, prajite
2 nectarine, feliate
5-6 smochine proaspete, taiate in patru
branza de capra, maruntita
1 avocado, feliat
3 linguri de fistic tocat
un varf de cutit de sare si piper
Sosul vinaigrette de nectarine
1 nectarina mare, curatata si tocata
1/4 ceasca otet balsamic
2 lingurite de miere
1 catel de usturoi, ras
1/4 lingurita de sare
1/4 lingurita piper
1/3 ceasca ulei de masline
Mod de preparare
Intr-un bol mare se pune verdeata si se condimenteaza cu un pic de sare si piper.
Se dauga feliile de pancetta, nectarinile feliate, smochinele taiate in patru, branza de capra, avocado feliat si fisticul tocat. Se amesteca usor, se stropeste cu sos vinaigrette de nectarine si se aranjeaza pe o farfurie de servit.
Cum se face sosul vinaigrette de nectarine
Nectarina se marunteste in blender, se amesteca pana se obtine o masa omogena. Intr-un alt castron se combina piureul de nectarina cu otetul, mierea, usturoiul ras, sarea si piperul. In timp ce se amesteca continuu, se adauga si uleiul de masline. Toate ingredientele se amesteca pana se obtine un sos omogen.
Sosul Vinaiegrette poate fi depozitat in frigider pana la o saptamana.
Savurati cu placere!