Tarta cu sufleu de coacaze

Marcela
imaginea utilizatorului Marcela
Azi continui cu maratonul tartelor si va propun o minunatie de tarta. Ametitor de gustoasa si aratoasa! Mai ales ca imbina dragostea mea pentru tarte si cea pentru toate nuantele de violet si mov. Plus ca este un desert foarte usor si rapid de preparat

 

Avem nevoie de:

Pentru crusta: 1/2 cana de ulei; 1/2 cana de apa clocotita; 2 cani faina; 1/2 lingurita sare; 1/4 lingurita bicarbonat; o lingura otet de mere.

Pentru sufleu: 400gr smantana lichida; 3 oua; 2 linguri faina; 100 gr zahar (sau orice indulcitor); 3-4 linguri de dulceata de coacaze sau coacaze congelata.

Pentru decor: fulgi de cocos sau zahar pudra

 

Mod de preparare:

Preparam aluatul ca in reteta: Tarta aromata cu branza, stafide si mere

Pentru sufleu amestecam cu un tel smantana, ouale, faina, zaharul si coacaza.

 

 

Intindem o foaie de aluat

 

 

un pic mai mare decat tava in care vrem sa coacem tarta, apoi

 o asezam frumos, tapetand marginile.

 

 

Turnam sufleul deasupra si

 

 

coacem tarta 40 minute la temperatura de 180 grade C.

Ca sa nu se rumeneasca prea mult o puteti acoperi cu foaie de copt pe care o udam si apoi o stoarcem bine.

 

 

Tarta o decoram cu fulgi de cocos.

 

 

De asta data am preparat doua tarte. Una am savurat-o cu o cafea,

 

 

iar alta am luat-o cu noi in vizita.

 

 

Pofta buna!