Tartă cu sufleu de coacăze
Avem nevoie de:
Pentru crusta: 1/2 cana de ulei; 1/2 cana de apa clocotita; 2 cani faina; 1/2 lingurita sare; 1/4 lingurita bicarbonat; o lingura otet de mere.
Pentru sufleu: 400gr smantana lichida; 3 oua; 2 linguri faina; 100 gr zahar (sau orice indulcitor); 3-4 linguri de dulceata de coacaze sau coacaze congelata.
Pentru decor: fulgi de cocos sau zahar pudra
Mod de preparare:
Preparam aluatul ca in reteta: Tarta aromata cu branza, stafide si mere
Pentru sufleu amestecam cu un tel smantana, ouale, faina, zaharul si coacaza.

Intindem o foaie de aluat

un pic mai mare decat tava in care vrem sa coacem tarta, apoi
o asezam frumos, tapetand marginile.

Turnam sufleul deasupra si

coacem tarta 40 minute la temperatura de 180 grade C.
Ca sa nu se rumeneasca prea mult o puteti acoperi cu foaie de copt pe care o udam si apoi o stoarcem bine.

Tarta o decoram cu fulgi de cocos.


De asta data am preparat doua tarte. Una am savurat-o cu o cafea,

iar alta am luat-o cu noi in vizita.

Pofta buna!









