Tartă cu legume
Ingrediente
1 pachet aluat de patiserie
200 g fasole sau mazare, linte
4 morcovi (de culori diferite)
2 dovlecei (galben si verde)
350 g ricotta (sau branza moale, branza de vaci)
2 oua
80 g parmezan ras (sau alta branza tare)
2 linguri ulei de masline
130g mozzarella, taiata cubulete
1 varf de cutit de praf de nucsoara
1lingurita oregano (sau busuioc)
Mod de preparare
Foaia de aluat se intinde in tava de copt, surplusul se taie cu ajutorul unui cutit.
Deasupra se pune o foaie de copt si boabe de fasole ( previn arderea aluatului si ajuta la coacerea lui uniforma ).
Tava se da la cuptor pentru 15-20 de minute, la temperatura de 180 grade C.
Intre timp, intr-un castron se amesteca ricotta, oul, parmezanul, nucsoara, oregano si mozzarella, pana se omogenizeaza.
Aluatul copt se scoate din cuptor, se indeparteaza boabele si foaia de copt, si se lasa sa se raceasca.
Deasupra se intinde uniform amestecul de branza.
Morcovii si dovleceii se taie fasii subtiri.
Se ruleaza si
se fixeaza in umplutura de branza.
Legumele se ung cu ulei de masline.
Tarta se coace in cuptor timp de 45 de minute, la temperatura de 200 grade C.
Pofta mare!