Tarta aromata cu branza, stafide si mere

Marcela
imaginea utilizatorului Marcela
Pentru azi avem in meniu un desert delicios, dar si foarte sanatos! Va fi perfect ca final al unui pranz usor, dar si in calitate de mic dejun sau gustare intre mesele principale.

 

Avem nevoie de:

 

Pentru aluat:

1/2 cana de ulei, 1/2 cana de apa clocotita; 2 cani de faina; 1/2 lingurita de sare.

 

Pentru umplutura:

500 gr branza prospata de vaci; 2 oua; o mana de stafide; coaja de la 1/2 lamaie; zahar sau indulcitor dupa gust; 2 mere; un varf de lingurita de sare.

 

Mod de preparare

Aceasta tarta e bine s-o pregatiti din timp, se serveste rece si se poate taia frumos abia cand se raceste de tot.

 

 Pregatim aluatul:

Toate ingredientele pentru aluat le amestecam intr-un bol,

 

 

folosind o lingura, apoi cu mana.

Lasam aluatul timp de 20-30 minute sa se odihneasca si ne ocupam de umplutura.

 

 

Intr-un bol combinam branza, ouale si zaharul ( eu l-am inlocuit cu indulcitor natural de stevie ), amestecam pana obtinem o pasta omogena.

 

 

Stafidele le hidratam 30-40 minute in apa calda, apoi le scurgem si le adaugam in branza impreuna cu coaja rasa de lamaie, amestecam.

Nu uitam si de un pic de sare.

 

 

Intindem aluatul intr-o foaie nu foarte subtire, cam de 0,5 cm si o asezam in tava pentru copt, unsa in prealabil cu ulei.

Marginile foii de aluat nu le taiem, le lasam sa atarne in exteriorul tavii.

 

 

Turnam umplutura si o nivelam.

 

 

Merele le spalam si le curatam de cotoare, dar nu si de coaja.

 

 

Le taiem felii subtiri si le aranjam pe cerc. Apoi presaram o lingura de zahar brun.

 

 

Intoarcem marginile de aluat si modelam cu degetele, apoi cu o furculita.

 

 

Coacem tarta timp de 40-50 minute la temperatura de 180 grade C, apoi o lasam sa se raceasca in tava.

 

 

Cel mai bine ar fi s-o lasati sa stea peste noapte inainte de a o taia.

 

 

Pofta mare!