Tocăniță de pui cu legume
Ingrediente
7 pulpe dezosate (cca 700 gr)
2 cepe mici
2 căței usturoi
2 morcovi
1 fir țelină frunze
4 cartofi
100 gr mazăre din conservă
1 1/2 linguriță sare
1/2 linguriță piper
1 linguriță turmenic
2 lingurițe vegeta de casă
1 fir mărar
câteva fire pătrunjel
2 linguri ulei
Porții: 4
Mod de preparare
Se taie pulpele bucăți cât o îmbucătură. Se prăjesc în uleiul încins cam 10 minute până sunt rumene. Amestecați rar.
Se adaugă ceapa tocată și se călește până se înmoaie.
Se adaugă condimentele, se stinge cu 3 cani de apă și se adaugă morcovii tăiați rondele, țelină și cățeii de usturoi striviți. Se fierbe 10 minute la foc mediu.
Se adaugă cartofii tăiați cuburi și se continuă fierberea încă 25-30 minute, până cartofii sunt făcuți.
Se adaugă mazărea și verdețurile tocate mărunt și se mai dau câteva clocote.
Se pune capacul și se lasă să se răcorească. Se servește cu pâine proaspătă.
Poftă bună!























