Mâncărică grecească cu cartofi și vinete

O mâncărică caldă și aromată este întotdeauna o alegere bună pentru întreaga familie.

 

Ingrediente

1 kg cartofi
1 kg vinete 
2 cepe tocate marunt
4 rosii, marime potrivita
1 legatura patrunjel, tocat
1 ceasca ulei masline
sare si piper

 

Mod de preparare

Cartofii curatati si spalati se taie in cuburi.
Vinetele se taie pe lung, in bucati groase si se sareaza pentru a fi eliminata amareala acestora, apoi se lasala scurs.

Puneti uleiul de masline la incins si adaugati ceapa tocata. Amestecati permanent pentru a nu se arde si gatiti la foc mic. 

Cand ceapa se inmoaie, adaugati rosiile pasate si patrunjelul tocat.

Asezonati cu sare si piper dupa preferinta. Cand incepe sa clocoteasca adaugati cartofii si vinetele, peste care turnati 3 cani cu apa.

 

Lasati mancarica sa se gateasca la foc potrivit pana cand scade sosul, timp de aproximativ 35 minute. 

Serviti preparatul cald.

 

Pofta mare!