Varza la cuptor

Avem nevoie de: o varza alba mica sau medie; 4-6 oua; sare si condimente dupa gust.
Cel mai complicat in aceasta reteta este sa tai atent varza intr-un soi de rondele. Cu cat e mai mica varza cu atat rondelele sunt mai frumoase.
Ungem o tava de copt cu ulei de masline si aranjam varza.
Batem ouale cu sare si piper negru, si ungem varza cu acest amestec. Folositi o pensula si nu va lasati tentate sa turnati cu lingura, caci oul va curge in tava si nu va reusi sa se imbibe printre foile de varza. Repetati de cateva ori, pana epuizati ouale batute.
Varza este un produs destul de neutru si-l puteti asezona cu orice condimente va sunt pe plac. Eu am ales un amestec destinat pentru puiul grill, sare de mare si piper negru.
Cateva fire de cimbru vor incununa opera :)
Dam tava la cuptor pentru 45 minute, la temperatura de 180 grade C.
Varza este gata cand se rumeneste frumos.
Noi am servit-o la cina cu o tocanita simpla din carnita de curcan si legume, in sos de rosii.
Cum se prepara tocanita:
Taiem legumele si le frigem intr-un wok bine incins.
Adaugam carnea taiata destul de marunt, sosul de rosii, asezonam cu un strop de otet balsamic si sos de peste. Condimentele le alegeti dupa plac. Lasati totul sa se inabuse bine, pana e gata carnea. Daca pe parcurs e necesar, mai puteti adauga cate un pic de apa.
Servim varza la cuptor cu tocanita de curcan, verdeata proaspata sau un pic de parmezan razuit.
Pofta mare!