Tartă delicioasă cu roșii, parmezan și busuioc

Îți propunem o rețetă foarte potrivita pentru serile frumoase de iarnă - ușoară, sanatoasa și foarte gustoasă.

 

Ingrediente 

300 g de roșii cherry

50 g de parmezan ras

2 ouă

280 ml smântână

frunze de busuioc proaspăt

280 g de făină

140 g de unt

ulei de măsline

sare și piper

 

Mod de preparare

Într-un bol se combină untul cu făina până se omonegizează, se adaugă 8 linguri de apă și se amestecă în continuare. Aluatul obținut se pune în congelator și se lasă să se răcească bine.

 

Tava de copt se presară cu făină și se întinde aluatul în ea. Se pune în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C până când se rumenește.

 

Între timp, într-o tigaie încinsă cu ulei de măsline se călesc roșiile, se asezonează cu sare și piper.

 

Într-un vas se amestecă ouăle cu smântână și frunzele de busuioc. Amestecul obținut se adaugă peste tarta coaptă, deasupra se aranjează frumos roșiile, iar la sfârșit se presară cu parmezan ras.

 

Tarta se pune în cuptor pentru încă 20-30 de minute, până când se coace și umplutura.

 

Tarta se lasă să se răcească, apoi se taie, se ornează cu câteva frunze proaspete de busuioc.

 

Se servește alături de un vin rosu.

 

Savurați cu plăcere!