Tarta delicioasa cu rosii, parmezan si busuioc
Ingrediente
300 g de rosii cherry
50 g de parmezan ras
2 oua
280 ml smantana
frunze de busuioc proaspat
280 g de faina
140 g de unt
ulei de masline
sare si piper
Mod de preparare
Intr-un bol se combina untul cu faina pana se omonegizeaza, se adauga 8 linguri de apa si se amesteca in continuare. Aluatul obtinut se pune in congelator si se lasa sa se raceasca bine.
Tava de copt se presara cu faina si se intinde aluatul in ea. Se pune in cuptorul preincalzit la 180 de grade C pana cand se rumeneste.
Intre timp, intr-o tigaie incinsa cu ulei de masline se calesc rosiile, se asezoneaza cu sare si piper.
Intr-un vas se amesteca ouale cu smantana si frunzele de busuioc. Amestecul obtinut se adauga peste tarta coapta, deasupra se aranjeaza frumos rosiile, iar la sfarsit se presara cu parmezan ras.
Tarta se pune in cuptor pentru inca 20-30 de minute, pana cand se coace si umplutura.
Tarta se lasa sa se raceasca, apoi se taie, se orneaza cu cateva frunze proaspete de busuioc.
Se serveste alaturi de un vin rosu.
Savurati cu placere!