Tartă delicioasă cu roșii, parmezan și busuioc
Ingrediente
300 g de roșii cherry
50 g de parmezan ras
2 ouă
280 ml smântână
frunze de busuioc proaspăt
280 g de făină
140 g de unt
ulei de măsline
sare și piper
Mod de preparare
Într-un bol se combină untul cu făina până se omonegizează, se adaugă 8 linguri de apă și se amestecă în continuare. Aluatul obținut se pune în congelator și se lasă să se răcească bine.
Tava de copt se presară cu făină și se întinde aluatul în ea. Se pune în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C până când se rumenește.
Între timp, într-o tigaie încinsă cu ulei de măsline se călesc roșiile, se asezonează cu sare și piper.
Într-un vas se amestecă ouăle cu smântână și frunzele de busuioc. Amestecul obținut se adaugă peste tarta coaptă, deasupra se aranjează frumos roșiile, iar la sfârșit se presară cu parmezan ras.
Tarta se pune în cuptor pentru încă 20-30 de minute, până când se coace și umplutura.
Tarta se lasă să se răcească, apoi se taie, se ornează cu câteva frunze proaspete de busuioc.
Se servește alături de un vin rosu.
Savurați cu plăcere!






















