Mozzarella cu sos de rosii si felii crocante de prosciutto
Ingrediente
6 rosii, tocate
2 catei de usturoi
1 buchet de busuioc proaspat
2 bile mari de mozzarella
4 felii de prosciutto de Parma
Mod de preparare
Se incalzeste cuptorul la 180 ° C.
Pentru a face sosul se pun rosiile, ceapa si usturoiul intr-o tigaie, se adauga 100 ml de apa, ulei de masline si se asezoneaza cu sare si piper. Se gateste la foc mediu timp de 20 de minute sau pana cand rosiile s-au inmuiat, iar lichidul s-a redus.
Intre timp, fiecare bulgare de mozzarella se taie felii si se imparte intre patru farfurii de servit.
Feliile de prosciutto se aranjeaza pe o tava de copt si se gatesc la cuptor timp de 6-8 minute, pana devin crocante.
Se amesteca busuiocul prin sos si se retrage de pe foc.
Pe fiecare placa de mozarella se toarna o lingura de sos de rosii si se decoreaza cu felii crocante de prosciutto.
Se decoreaza cu frunze proaspete de busuioc.
Savurati cu placere!






















