Paste cu piept de pui și ardei

Pastele cu piept de pui și ardei sunt ideale pentru cină. Se prepară rapid și se servesc simpe.

 

Ingrediente

300 g paste

300 g piept de pui

2 linguri ulei de floarea soarelui

 sare și piper

verdeață

1 ardei gras roșu

2 linguri ulei de măsline

 

Mod de preparare

Se fierb pastele în apă cu sare, apoi se dau printr-un jet de apă rece și se lasă la scurs.

 

Pieptul de pui se taie felii și se călește într-o tigaie încinsă cu ulei de floarea soarelui. Se condimentează cu sare și piper, apoi se stinge cu puțină apă și se lasă la foc potrivit 10 – 15 minute. Se adaugă ardeiul gras tăiat cubulețe, se mai lasă pe foc 5 minute.

 

Se face un sos din oțet, o lingură de apă, puțină sare, piper și ulei de măsline. Pastele se amestecă cu pieptul de pui și parmezanul ras, apoi se stropesc cu sos, se presară verdeață și se pot servi.

 

Poftă bună!