Supa de sfecla rosie cu hrean
Ingrediente
2 linguri de ulei de masline
1 ceapa, feliata
500gr de cartofi, curatati si tocat
750g gr de sfecla rosie, decojita si tocata
600ml de supa de pui
150ml smantana
4-5 linguri de hrean (la borcan)
marar (opțional)
Mod de preparare
Intr-o tigaie mare se incinge jumatate din uleiul de masline. Se adauga ceapa tocata si se gateste la foc mediu scazut, timp de 5 minute.
Cartofii si sfecla tocata marunt se adauga peste ceapa. Legumele se calesc impreuna 3-4 minute, se amesteca continuu.
In tigaie se toarna supa de pui si 500 ml de apa. Se aduce la fierbere, se acopera cu capac partial si se gateste, timp de 20-25 minute, pana cand legumele devin fragede.
Cand legumele sunt fierte se adauga intr-un blender impreuna cu jumatate din smantana, se pulseaza de cateva ori pana se omonegizeaza si obtineti o supa cremoasa.
Se condimenteaza cu sare si piper proaspat macinat. Se adauga hrean dupa gust.
Supa crema se serveste cu smantana si fire proaspete de marar.
Savurati cu placere!