Cartofi cu cașcaval la cuptor

Încearcă această rețetă simplă, care îți va delecta papilele gustative.

 

Ingrediente 

3-4 cartofi mari, dați prin răzătoarea mare

200g smântână

200ml lapte

½ ceapă tocată

100g unt topit

300 g cașcaval ras

sare și piper

 

Mod de preparare

Preîncălzește cuptorul la 180 grade C și unge un vas de yena cu unt.

 

Într-un castron adaugă cartofii rași, smântâna, laptele, untul și ceapa tocată foarte mărunt. Asezonează totul cu sare și piper și toarnă compoziția în tavă. Presară deasupra cașcavalul ras.

 

Coace totul timp de 45-55 de minute sau până când cartofii sunt bine făcuți, iar crusta de deasupra este crocantă și de culoare auriu-maronie.

 

Cum se servesc cartofii cu cașcaval

Servește cartofii calzi, simpli sau alături de o salată.