Supă cremă de cartofi dulci
Ingrediente
1 lingura ulei de masline
1 ceapa mare, tocata marunt
2 catei de usturoi, zdrobiti
1kg cartofi dulci, decojiti, tocati
jumatate lingurita de ardei iute uscat, fulgi
1 litru de supa de pui
1/3 cana smantana
Mod de preparare
Intr-o cratita mare, la foc mediu-mare se incalzeste uleiul, se adauga ceapa si usturoiul. Se gateste timp de 3 minute, pana cand ceapa se inmoaie.
Se adauga cartofii dulci, fulgii de ardei si se gateste amestecand, timp de 1 minut.
Apoi, se adauga supa de pui, se asezoneaza cu piper si se acopera cu capac. Supa se aduce pana la fierbere si se reduce focul la mediu-scazut. Se fierbe 15-20 de minute sau pana cartofii sunt fragezi.
Se retrage de pe foc si se lasa 5 minute sa se raceasca. Supa se amesteca cu un blender, pana se omonegizeaza.
Se pune inapoi pe foc, se adauga smantana si se gateste amestecand, timp de 2 minute.
Supa se serveste calda cu paine crocanta.
Savurati cu placere!