Blinele cu dovlecel și branză Cheddar
Ingrediente
2 dovlecei mari, rasi
2 morcovi mari, rasi
2 cepe verzi, taiat in felii subtiri
2/3 ceasca de branza cheddar, fin rasa
1/2 cana de faina
1/2 cana lapte
2 oua, usor batute
2 linguri de ulei
Pentru servire
sos de rosii
frunza de salata
Mod de preparare
Initial, formam aluatul pentru blinele:
Intr-un castron se combina dovlecelul, morcovul, ceapa, branza cheddar si faina. Se condimenteaza cu sare si piper, apoi se adauga laptele, ouale si se amesteca bine pana se combina.
Se incalzeste uleiul intr-o tigaie mare, la foc mediu-mare. In tigaie se toarna aluatul, astfel incat sa se formeze 3 sau mai multe blinele. Se gatesc 3-4 minute pe fiecare parte, sau pana se rumenesc bine.
Cand sunt gata se scot din tigaie si se pun pe un prosop de hartie, sa se absoarba surplusul de ulei.
Blinele se servesc cu sos de rosii si frunza de salata.
Savurati cu placere!