Tocanita de pui cu legume
Ingrediente
400 g de piept de pui, taiat cuburi
2 ardei rosii, injumatatiti si taiati in fasii
1 ardei galben, injumatatit si taiat in fasii
1 ceapa, taiata cuburi mari
2 dovlecei mijlocii, feliati
300 g ciuperci feliate
400 g rosii tocate
2 linguri de ulei de masline
1 lingura de boia iute
2 linguri de boia de ardei dulce
1 buchet de patrunjel tocat
sare de mare
Mod de preparare
Carnea de pui se pune intr-un bol, se stropeste cu o lingura de ulei de masline si se condimenteaza cu sare si boia de ardei iute, se amesteca bine. Se pune in frigider si se lasa sa se marineze timp de cel putin 2 ore.
Intr-o tigaie mare si adanca se incinge uleiul de masline ramas, se adauga ceapa si se caleste 2 - 3 minute, apoi se adauga carnea de pui. Se prajeste timp de 3-4 minute si
se adauga ardeii,
ciupercile, dovleceii si rosiile tocate. Se condimenteaza cu boia de ardei dulce si sare de mare, se reduce focul, se pune capacul si se lasa la fiert timp de 25 - 30 de minute.
Gustati tocanita si o condimentati dupa gust.
Tocanita de legume se imparte in boluri si se decoreaza cu frunze de patrunjel.
Se serveste cu paine crocanta.
Savurati cu placere!