Bruschete cu mozzarella și roșii cherry
Ingrediente
Roșii cherry, tăiate în patru
¼ cană ceapă roșie, tocată mărunt
10 frunze de busuioc, tăiate felii subțiri
1 lingură ulei de măsline
2 linguri de oțet balsamic
vârf de cuțit de sare și piper
Pentru crostini:
1 baghetă, taiată pe diagonală
2 linguri de ulei de măsline
1 ceașcă de brânză mozzarella mărunțită, opțional
Mod de preparare
Roșiile cherry se spală și se taie în patru.
Ceapa se toacă mărunt.
Frunzele de busuioc se taie lamele.
Roșiile, ceapa și frunzele de busuioc se combină într-un bol.
Se stropesc cu ulei și oțet balsamic, apoi se asezonează cu sare și piper.
Se amestecă și se dă la frigider pentru 20 de minute.
Bagheta se taie felii de 1 cm grosime, pe diagonală.
Feliile de pâine se aranjează pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se stropesc cu ulei de măsline și se dau la cuptor pentru
5 minute.
Se scot din cuptor, se presară cu mozzarella și se mai coc încă 4 minute, până se topește brânza.
Bruschetele se servesc cu amestecul de roșii.
Poftă bună!



































