Bruschete cu mozzarella și roșii cherry

Bruschetele sunt cea mai simplă metodă prin care te poți bucura de prospețimea produselor de vară. Surprinde-i pe cei dragi cu un platou cu bruschete delicioase.

 

Ingrediente

Roșii cherry, tăiate în patru

¼ cană ceapă roșie, tocată mărunt

10 frunze de busuioc, tăiate felii subțiri

1 lingură ulei de măsline

2 linguri de oțet balsamic

vârf de cuțit de sare și piper

 

Pentru crostini:

1 baghetă, taiată pe diagonală

2 linguri de ulei de măsline

1 ceașcă de brânză mozzarella mărunțită, opțional

 

 

Mod de preparare

Roșiile cherry se spală și se taie în patru.

 

 

Ceapa se toacă mărunt.

 

 

Frunzele de busuioc se taie lamele.

 

 

Roșiile, ceapa și frunzele de busuioc se combină într-un bol.

 

 

 Se stropesc cu ulei și oțet balsamic, apoi se asezonează cu sare și piper.

 

 

Se amestecă și se dă la frigider pentru 20 de minute.

 

 

Bagheta se taie felii de 1 cm grosime, pe diagonală.

 

 

Feliile de pâine se aranjează pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se stropesc cu ulei de măsline și se dau la cuptor pentru 

5 minute.

 

 

Se scot din cuptor, se presară cu mozzarella și se mai coc încă 4 minute, până se topește brânza.

 

 

 

Bruschetele se servesc cu amestecul de roșii.

 

 

Poftă bună!