Somon in lapte de cocos
Ingrediente
1 kg de somon, felii
400 ml de lapte de cocos
1 lingura nuca de cocos
1 lingurita ghimbir maruntit
ardei chili mic
suc de la o jumatate de lime (sau lamaie)
ceapa verde
sare si piper
Mod de preparare
Ceapa se toaca marunt, ardeiul iute se curata de seminte si se taie bucati mici ( se poate folosi doar jumatate de ardei ).
Intr-o tigaie se toarna laptele, se adauga ardeiul, ghimbirul si nuca de cocos, ingredientele se amesteca.
Se aranjeaza feliile de somon, se condimenteaza cu sare si piper, se acopera cu capac si se lasa sa fiarba 5 minute.
Apoi feliile de peste se intorc pe cealalata parte, se acopera cu capac si se mai lasa pe foc 5 minute.
Se adauga ceapa tocata, se mai lasa inca aproximativ 1 minut, apoi se retrage de pe foc.
Inainte de servire pestele se stropeste cu suc de lamaie.
Pofta buna!


























