Lecția de sushi: California Rolls
Ingrediente "California rolls"
4 foi nori;
220 g orez de sushi;
90 ml maioneza degresata;
2 oua fierte, tari;
1 castravete decojit, tocat marunt;
1 morcov, decojit, tocat marunt;
1/2 avocado, decojit, taiat felii;
1 lingura sos hoisin;
sos de soia, light;
230 ml apa rece
Cum se prepara "California rolls"
Clateste orezul sub jet de apa rece si da-l la fiert intr-o oala. Acopera cu capac atunci cand incepe sa fiarba si redu flacara la minim. Gateste timp de 10-12 minute.
Intr-un bol pune maioneza si ouale si amesteca bine cu o furculita. In alt vas, combina castravetele, morcovul si sosul hoisin. Asaza cate o foaie nori pe un servetel de bambus si inmoaie degetele in apa. Intinde orezul, uniform, intr-un strat de 2 cm, lasand circa 2 cm la margini.
Adauga putin din mixtura de maioneza peste orez, apoi pune putin din mixtura de sos hoisin. Adauga doua felii de avocado si ruleaza sushi-ul ferm, avand grija sa inchizi bine capatul foii. Taie in rulouri de 1,5 cm.
Cum se servesc "California rolls"
Serveste "California rolls" cu sos de soia si pasta wasabi.