Pui la cuptor pe pat de legume

Dacă încă nu te-ai hotărât ce sa pregătești pentru cină, noi îți venim în ajutor cu o idee. Vezi mai jos o rețetă gustoasă și foarte simplu de pregătit, din care te poți inspira.

 

Ingrediente

Pulpe de pui 

 mix de legume ( ceapa, usturoi, morcovi, telina, cartofi si / sau broccoli)
ulei de masline
1-2 linguri de otet balsamic
sare si piper, dupa gust
patrunjel proaspat, tocat
ierburi uscate (cimbru, rozmarin, oregano)

 

 

Mod de preparare

 

Se incalzeste cuptorul la 220 ° C.

 

Legumele preferate se spala, se taie in bucati mici si se aranjeaza pe fundul unui vas termorezistent. Se stropesc cu ulei de masline, otet balsamic, sare, piper si ierburi uscate.

 

 

Pulpele de pui se ung cu ulei de masline, se condimenteaza cu sare, piper si se pun peste legume.

 Se coc in cuptor timp de o ora sau pana cand puiul este gata.

 

 

 Bucatile de pui se scot si se aranjeaza pe un platou de servit. Legumele se amesteca si se mai coc 5-10 minute, daca este necesar.

 

 

Carnea de pui cu legume se decoreaza cu frunze de patrunjel.

 

 

Savurati cu placere!