Salata de vinete cu rosii, mozzarella si frunze de busuioc
Ingrediente
1 vanata
ulei de masline
2 catei de usturoi
½ lingurita fulgi de ardei iute, uscat
1 lamaie, suc si coaja
2 rosii
1 bila mare de mozzarella
frunze de menta
patrunjel
cateva frunze de busuioc
sare si piper, dupa gust
Mod de preparare
Vanata se taie felii subtiri, pe lung. Feliile se stropesc cu ulei de masline si se prajesc intr-o tigaie grill, timp de 2-3 minute pe fiecare parte. Se scot din tigaie si se aranjeaza pe o farfurie de servit.
In aceeasi tigaie incinsa se adauga usturoiul si fulgii de ardei iute. Ingredientele se calesc cateva secunde, apoi se adauga sucul de lamaie si se agita putin. Cu sosul obtinut se stropesc feliile de vanata.
Peste vanata se aranjeaza feliile de rosii si mozzarella. Ingredientele se asezoneaza cu sare si piper, dupa gust.
Se adauga menta, patrunjel tocat marunt, frunzele de busuioc rupte si coaja de lamaie.
Savurati cu placere :)