Frittata cu ardei gras si branza de capra
Ingrediente
8 oua
1 cana de lapte
1/4 ceasca parmezan ras
200g bagheta integrala, taiata in cuburi
1 ardei gras rosu mare, taiat in felii subtiri
1 ceapa, taiat in felii subtiri
1/2 lingurita cimbru, tocat
1/2 ceasca branza de capra, maruntita
2 linguri de ulei de masline
sare si piper proaspat macinat
Mod de preparare
Se incinge cuptorul la 200 grade C.
Intr-un bol se bat ouale impreuna cu parmezanul, laptele, sarea si jumatate din piperul negru.
Se adauga painea si se amesteca. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava unsa cu cateva picaturi de ulei.
Intr-o tigaie incinsa cu ulei se soteaza ceapa, ardeiul si cimbrul. Se asezoneaza cu sare, piper si se prepara timp de 10 minute, pana se rumeneste ceapa.
Legumele din tigaie se adauga peste amestecul din tava, iar deasupra se presara branza faramitata.
Se coace in cuptor, timp de 25 minute, pana se rumeneste frumos.
Se lasa sa se racoreasca putin si apoi poate fi servita.
Savurati cu placere!






















