Pui cu masline
Ingrediente
6 pulpe de pui
200 g masline
1 lamaie
2 cepe
1 catel de usturoi
1 lingurita de turmeric
1 legatura de patrunjel
3 linguri ulei de masline
piper si sare
Mod de preparare
Curata ceapa si usturoiul si toaca-le marunt. Taie lamaia in cuburi mici ( curata bine coaja, mai ales daca e ceruita ). Spala si toaca patrunjelul. Amesteca ceapa, usturoiul, lamaia si patrunjelul.
Incinge uleiul intr-o cratita si perpeleste bucatile de pui spalate si uscate. Cand sunt frumos rumenite, scoate-le si pune amestecul cu ceapa si lamaie si caleste vreo cinci minute, la foc mediu, amestecand continuu. Presara turmeric si amesteca.
Redu focul la economic si pune bucatile de carne, toarna un pahar cu apa, sare si piper, apoi maslinele. Acopera cu un capac si lasa sa fiarba inabusit o ora, adaugand apa cand scade, dar sa nu acopere carnea. Acest preparat de pui cu masline se serveste cald.
Pofta mare!























