Cum sa faci cea mai buna supa de pui. 6 sfaturi de care trebuie sa tii cont
Supa de pui se face in mai putin de o ora si poate constitui un pranz sau o cina gustoasa si usor de digerat.
1. Zeama de pui
Pregateste o zeama naturala, de casa, in loc sa folosesti un concentrat de supa. Pune bucatele de carne fiarta impreuna cu oasele intr-o oala la fiert si adauga legumele preferate. Poti folosi ceapa, morcovi, telina, usturoi etc. Toarna apa si otet si lasa la fiert. Daca ai un slow cooker, un astfel de vas este ideal pentru a face zeama de pui.
2. Alege legumele pentru supa
Cele mai folosite legume pentru supa de pui sunt morcovii, telina si ceapa. Le poti sota in putin unt. Nu uita sa folosesti si legume de sezon, deoarece acestea contribuie la gustul proaspat si natural al preparatului. Legumele se fierb bine, insa nu trebuie sa fie foarte moi pentru a nu se transforma intr-un piure.
3. Foloseste plante aromatice
Pentru a aroma supa, adauga ierburi aromatice: cimbru, salvie, patrunjel, dafin etc. Pastreaza niste patrunjel proaspat tocat pentru a-l adauga la final, cand servesti mancarea.
4. Foloseste taitei de casa
Adauga taiteii cu 5 minute inainte de a stinge focul, deoarece acestia fierb rapid. Daca se poate, foloseste taitei de casa.
5. Condimenteaza supa
Gusta supa si adauga sare si piper dupa gust, pentru a fi bine condimentata. Este indicat sa folosesti piper proaspat macinat.
6. Cum servesti supa
Serveste supa fierbinte, cu patrunjel si marar tocat pe care le adaugi la final.