Piept de pui cu cartofi și broccoli la cuptor
Ingrediente
cartofi, injumatatiti
4 piepti de pui, fara piele
buchetele de broccoli
frunze de patrunjel, tocate
Pentru sos
3 linguri ulei de masline
2 linguri unt, topit
2 linguri de miere
2 linguri de zahar brun
1 lingura mustar Dijon
3 catei de usturoi, tocati
1/2 lingurita oregano uscat
1/2 lingurita busuioc uscat
sare cuser si piper negru proaspat macinat, dupa gust
Mod de preparare
Cum se prepara sosul pentru carne:
Intr-un bol mic se amesteca uleiul de masline, untul, mierea, zaharul brun, mustarul, usturoiul, oregano si busuiocul. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust.
Cuptorul se incalzeste la 200 grade C.
Pe tava de copt se aranjeaza cartofii, se stropesc cu ulei de masline, se condimenteaza cu sare si piper. Deasupra se aranjeaza pieptii de pui, se ung cu sosul obtinut.
Tava se da la cuptor pentru 25-30 de minute. Timpul de preparare poate varia in functie de marimea si grosimea cartofilor.
In ultimile 10 minute se adauga buchetelele de broccoli.
Pieptul de pui cu cartofi si broccoli se serveste imediat, garnisit cu frunze de patrunjel.
Pofta mare!