Lasagna cu legume
Ingrediente
foi de lasagna
3 morcovi
3 cepe
1 telina potrivita
2 ardei grasi
2 dovlecei
250 g rosii in bulion
ulei
sare
boia dulce
Cum se prepara lasagna de post cu legume:
Incinge intr-o tigaie 3-4 linguri de ulei, adauga morcovii, ceapa si telina date pe razatoare si lasa-le sa se inabuse bine. Daca este nevoie, mai poti adauga si putina apa pana se patrund bine legumele.
Taie dovleceii si ardeii cubulete si adauga-i peste celelalte legume. Lasa-le sa se inabuse 5-10 minute, apoi pune peste ele si rosiile tocate marunt, sosul tomat, sare si boia dulce, apoi lasa compozitia sa scada.
Opareste in apa cu sare fiecare foaie de lasagna. Pune cateva linguri de suc de rosii intr-un vas termorezistent, apoi o foie de lasagna, legume si continua asa cu straturile pana se termina toate foile. La final, pune-o la cuptor pentru 20 de minute.
Cum se serveste lasagna de post cu legume:
Lasagna de post cu legume se serveste calda, decorata cu frunze proaspete de patrunjel.