Dovlecei pane cu sos Tzatziki

Ingrediente
1 dovlecel
1 ou
1 pahar cu bere
praf de copt
1 pahar de faina
Pentru sos Tzatziki
1 pahar de smantana
2-3 castraveti
2-3 catei de usturoi
fire de marar
Mod de preparare
Intr-un bol am batut oul cu o lingura de faina si un pahar de bere.
Dovleceii i-am taiat felii de 1 cm grosime si i-am condimentat cu sare, piper.
Fiecare felie de dovlecel am tavalit-o in faina, apoi in amestecul de ou cu praf de copt si bere.
Imediat le-am pus pe tigaia incinsa cu ulei si le-am prajit pe ambele parti, pana au devenit aurii.
Pentru a elimina surplusul de ulei din dovlecei, i-am lasat pe un prosop de hartie, timp de vreo 10 minute.
Intre timp am pregatit sosul Tzatziki
Castravetii i-am dat prin razatoare marunta, i-am amestecat cu usturoi, fire de marar si iaurt grecesc sau smantana, sare si piper dupa gust.
Gustarea de dovlecei cu sos Tzatziki este gata :)
Pofta buna!