Dovlecei pane cu sos Tzatziki

Maricica
imaginea utilizatorului Maricica
Mi-am propus sa pregatesc o reteta simpla, care sa nu ma tina prea mult in bucatarie - deliciosii dovlecei pane cu sos Tzatziki.

 

Ingrediente

1 dovlecel 

1 ou

1 pahar cu bere

praf de copt

1 pahar de faina

 

Pentru sos Tzatziki

1 pahar de smantana

2-3 castraveti

2-3 catei de usturoi

fire de marar

 

Mod de preparare

Intr-un bol am batut oul cu o lingura de faina si un pahar de bere.

  

Dovleceii i-am taiat felii de 1 cm grosime si i-am condimentat cu sare, piper.

Fiecare felie de dovlecel am tavalit-o in faina, apoi in amestecul de ou cu praf de copt si bere.

 Imediat le-am pus pe tigaia incinsa cu ulei si le-am prajit pe ambele parti, pana au devenit aurii.

 

Pentru a elimina surplusul de ulei din dovlecei, i-am lasat pe un prosop de hartie, timp de vreo 10 minute.

Intre timp am pregatit sosul Tzatziki

Castravetii i-am dat prin razatoare marunta, i-am amestecat cu usturoi, fire de marar si iaurt grecesc sau smantana, sare si piper dupa gust.

Gustarea de dovlecei cu sos Tzatziki este gata :)

Pofta buna!