Piept de pui cu ciuperci și ficat la cuptor

Maricica
imaginea utilizatorului Maricica
Vă propun astăzi o mâncare delicioasă cu piept de pui, foarte potrivită pentru mesele în familie.

 

Ingrediente:

2 jumatati de piept de pui, 100g unt, 250g ciuperci, 100g pastrama de vita (optional), 200g ficat de pui, 1 lingura coniac, 1 lingura faina, 6 rosii medii, 1 ou, sare si piper, oregano.

 

Mod de preparare:

Pieptul de pui il condimentam cu sare, piper si oregano, il tavalim in faina si il prajim in tigaia incinsa cu 50 gr de unt, pana se rumeneste frumos.

 

 

Cand s-a rumenit pe ambele parti, adaugam 1 lingura de coniac si lasam sa firaba cateva minute, ca sa se evapore alcoolul.

 

 

Cat timp se pregateste pieptul de pui, taiem ciupercile, pastramaua si ficatul ( spalat si curatat de pielite) .

 

 

Intr-o alta tigaie topim 50g unt si adaugam ciupercile, le pragatim 5 minute, apoi adaugam cubuletele de pastrama si ficatul. Ingredientele le condimentam cu sare, piper si  le pregatim la foc moderat cateva minute, sa se combina intre ele.

 

 

Din hartie de copt formam cosulete si aranjam in ele ½ din amestul de ciuperci, pastrama si ficat.

Asezam deasupra cate o bucata de piept de pui,

 

 

rosii taiate in sferturi si dam in cuptorul preincalzit la 180 grade C, timp de 20 minute.

 

 

Cina e gata!

 

 

Savurati cu placere!