Paste cu creveti, usturoi si verdeata
Ingrediente
Paste
1/3 ceasca (80 ml) ulei de masline extra virgin
5 catei de usturoi, taiati in felii subtiri
1 lingurita de fulgi de ardei iute, rosu, uscat
1 lingurita de coaja de lamaie, fin ras
varf de cutit de sare de mare
creveti mari decojiti
60ml (1/4 cana) vin alb
1 lingura de suc de lamaie
verdeata, tocata marunt
Mod de preparare
Pastele se fierb intr-o cratita cu apa clocotita si sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. Este foarte important sa le pregatiti corect.
Vezi aici cum se fierb corect pastele.
Intre timp, intr-o tigaie mare se incing 2 linguri de ulei de masline, se adauga usturoiul, fulgii de ardei iute, coaja de lamaie si sarea. Ingredientele se pregatesc la foc mediu timp de 30 de secunde. Usturoiul şi ardeiul iute trebuie sa-si elibereze aroma fara sa-si schimbe prea mult culoarea. Se adauga crevetii, se prajesc timp de 2 minute, se adauga vinul, iar cand a scazut la jumatate se retrage de pe foc.
Amestecul de creveti se adauga la pastele fierbinti. Se stropesc cu zeama de lamaie si ulei de masline, se presara cu verdeata tocata fin si se amesteca.
Pastele cu creveti se servesc imediat cu piper negru proaspat macinat.
Savurati cu placere!